Caracteristici generale pentru monitor pacient Comen C80
- ecran color TFT HD 12.1” Touch Screen12
- lead ECG Analysis
- inregistrare si analiza ECG pe 12 derivatii
- socket dedicat EtCO2; senzor US Masimo SpO2
- NIBP - tensiune arteriala non invaziva,TEMP,RESP,PR- rata puls
- Nurse Call System - sistem de alarma asistenta medicala
- Baterie Litium - ion 4000 mAh, asigura o autonomie de functionare continua timp de 4 ore
Cu tehnologie ECG de varf, tehnologie SpO2 de evitare a miscarilor si masurare a perfuziei sanguine slabe, precum si tehnologie de masurare precisa a NIBP si colaborarea cu furnizori de tehnici medicale de talie mondiala, ca Masimo, Covidien, Respironics, Medis, C80 este creat pentru a optimiza performata prin integrarea tehnologiilor CO2, AG, BIS si a monitorizarii hemodinamice neinvazive intr-un singur dispozitiv, ajutandu-va sa ingrijiti chiar si pacientii aflati in starea cea mai grava cu asistenta profesionala. ICG (cardiografie prin impedanta).
CO2
Foloseste senzorul de flux principal CAPNOSTAT 5/ IRMA pentru performanta optima in monitorizarea pacientilor intubati;
Senzorul de flux principal mic, durabil si usor ofera o monitorizare precisa si sigura a tuturor pacientilor intubati, de la nou-nascuti la adulti;
Nu necesita reglaje;
Foloseste senzorul de flux secundar LoFlo/ ISA pentru monitorizarea pacientilor neintubati;
Senzorul CO2 flexibil si compact asigura monitorizare constanta si sigura a pacientilor adulti, pediatrici si nou-nascuti;
Frecventa proba ≤ 50 ml/min (microflux).
ECG
Tehnologie de masurare a ECG in 3/5/12 derivatii, identificare automata a derivatiilor;
Detectarea inteligenta a derivatiilor si selectarea automata a acestora garanteaza monitorizare neintrerupta;
ECG asigura monitorizare intensiva pentru un anumit traseu electrocardiografic;
Rata de respingere a modului comun (CMRR) ≥ 105 dB, capabilitate exceptionala impotriva interferentelor in timpul efectuarii ECG;
Suporta analiza aritmiei si analiza segmentului ST.
AG (gaz anestezic)
Modulul AG avansat este capabil sa monitorizeze 8 gaze diferite (O2, CO2, N2O, ENF, ISO, DES, SEV, HAL). Poate identifica automat ce tip de gaz anestezic este utilizat, are perioada scurta de pregatire a functionalitatilor dupa pornire si durata lunga de viata si ofera concentratia alveolara minima (MAC).
NIBP
Tehnologie AcuTecTM pentru NIBP, precizie mare in monitorizarea hipertensiunii.
Presiunea initiala de umflare poate fi selectata pentru a imbunatati precizia masuratorilor si confortul pacientilor.
ICG (cardiografie prin impedanta)
Tehnologia ECG prin impedanta ofera o monitorizare countinua a hemodinamicii neinvazive;
Microsemnalul se transmite prin electrozi de unica folosinta;
Volumul sanguin si viteza de curgere a sangelui variaza in functie de bataile inimii; iar tehnologia DISQ® proceseaza variatia semnalului prin impedanta;
Variatia impedantei se aplica algoritmului neinvaziv Z MARCTM pentru obtinerea volumului bataii (SV), a debitului cardiac (CO), a rezistentei vasculare sistemice (SVR) si a cantitatii totale de lichid intratoracic (TFC), etc.
CO (debit cardiac)
C80 este el insusi implicat in tehnica debitului cardiac invaziv, dar masurarea CO este realizata prin metoda traditionala a termodilutiei debitului cardiac invaziv si prin alti parametri hemodinamici. Monitorul poate masura „temperatura sangelui”, „calculul debitului cardiac”, „calculul parametrilor hemodinamici”. Debitul cardiac este masurat cu un cateter flotant condus de la vena la artera pulmonara urmat de injectarea unei anumite cantitati de apa inghetata de 0 C (injecta), astfel ca temperatura sangelui va varia dupa ce apa cu gheata si sangele pompat de la inima se amesteca, rezultand astfel debitul cardiac prin masurarea variatiei temperaturii sangelui inainte si dupa injectare conform principiului echilibrului termic.
Modul BIS (indice bispectral)
Modulul BIS a fost creat pentru a fi folosit in monitorizarea starii de constienta a unei persoane in timpul aplicarii anesteziei generale sau a terapiei intensive. Acest lucru este realizat prin inregistrarea semnalului electroencefalografic (EEG) prin intermediul unor electrozi de suprafata, care este apoi analizat printr-un proces digital.
Ca rezultat al calculului aplicat, se obtine un indice „BIS”, care este folosit de catre experti ca un element de ghidare pentru a determina nivelul de constienta al unui pacient in timpul operatiei.